luni, 7 aprilie 2008

ADAPATORUL

Fiecare alege adapatorul pe care il crede ca ii este mai de folos pentru el, deoarece modelele sant multe si se aleg in functie de marimea stupinei. Iata cateva modele care nu ne costa bani si pe care ni le putem construi noi.
O sticla cu apa intoarsa cu gura in jos intr-o farfurie, ce are pe fundul ei o bucata de postav, aceasta este foarte buna pentru cativa stupi. La o stupina mai mare ea poate fi inlocuita cu o damigeana mai mare. Mult mai practic in loc de postav pe fundul farfuriei in loc de postav putem pune muschi de padure, care tine o umezeala continua si albinele sug apa dintre firele lui cu multa placere.
Eu am un butoi cu robinet, care picura mereu apa pe o scandura cu sapaturi in zig zag, lungi si dese pana la capatul ei; albinele vin si sug cu mare placere apa acestui paraias alcatuit de mine. Scandura pe care se prelinge apa in zig zag e bine sa fie asezata in bataia soarelui, caci astfel razele lui incalzesc si mai bine apa.
In fiecare zi pun in adapator apa calduta, in care am topit putina sare; apa de ploaie insa le place foarte mult albinelor.
Mai sant foarte multe modele, dar pe acestea le-am mentionat deoarece nu costa nimic se pot construi usor.

Niciun comentariu: