luni, 2 martie 2009

Simpozionul apicultorilor.

Mai jos va prezint cateva imagini de la Targul de miere desfasurat la Campina.










Cu intarziere scriu acest articol, dar consider ca niciodata nu este tarziu sa faci ceva.
Dupa cum spuneam intr-o postare anterioara Câmpina va fi gazda unui târg de miere,acest targ a avut loc si la el au participat aproape toti cei care indragesc albina si produsele apicole.Foarte multi apicultori, din întreaga tara, au fost prezenti la Casa Tineretului, timp de doua zile, la „Târgul Mierii”.



Acest targ a fost organizat de Asociatia Apicola Valea Prahovei, Consiliul Local si Primarie, „Târgul mierii” a avut ca scop principal întelegerea de catre public a importantei pe care o are acest produs în alimentatie. Producatorii apicoli au prezentat sortimentele de miere deja obisnuite, de salcâm si tei, dar si miere de coriandru, flori de balta, menta, propolis sau faguri de miere.



„Prin organizarea acestei actiuni, Asociatia Apicola urmareste educarea si formarea copiilor în spiritul aprecierii produselor naturale, informarea si constientizarea populatiei cu privire la efectul benefic asupra sanatatii al produselor apicole”, a declarat Mihai Apostolache, presedintele Asociatiei „Valea Prahovei”. Organizatorii acestui targ au pregatit si un concurs intitulat „Cel mai bun degustator de miere”. Câstigatorul a primit un cos cu produse apicole si o diploma.



De la „Târgul Mierii” nu au lipsit nici momentele artistice.
Formatia “Mladite câmpinene” si interpreta Ofelia Florica Harangus au încântat publicul prezent. În cea de-a doua zi de târg au avut loc o expozitie de utilaje si echipamente specifice domeniului apicol si unui simpozion intitulat „Criza în apicultura”.

Niciun comentariu: