joi, 6 august 2009

Afectiuni tratate cu miere

Mierea, se ştie din cele mai vechi timpuri, are proprietăţi curative şi de aceea se poate folosi cu succes în tratarea unor afecţiuni diverse, de la acnee până la bolile de inimă. Medicii americani spun că mierea nu trebuie să lipsească din nici o casă şi că poate fi consumată de la cel mai mic până la cel mai vârstnic membru al familiei, pentru că nu are efecte adverse.
Ajută digestia
În India şi în Japonia, mierea şi scorţişoara se folosesc din cele mai vechi timpuri, pentru evitarea balonărilor.
Luată înainte de masă, ea ajută la rezolvarea problemelor de digestie. Mai mult, mierea reuşeşte să transforme gazele stomacale în simple amintiri.
Vindecă acneea
Măştile faciale cu miere sunt indicate pentru tratarea acneei. Medicii recomandă ca un amestec de ceai, miere şi scorţişoară să fie aplicat pe faţă.
Acesta se îndepărtează abia a doua zi dimineaţă, cu apă rece, pentru ca în timpul nopţii mierea să poată hrăni tenul.
Scade colesterolul
Valoarea colesterolului poate fi reglată prin tratamentul cu miere. Se amestecă două linguri mari de miere cu trei de scorţişoară şi 450 de grame de ceai.
Amestecul obţinut se bea dimineaţa şi seara, iar îmbunătăţirile pot fi sesizate în scurt timp.
Previne infarctul
Mierea mâncată la micul dejun îmbunătăţeşte ritmul cardiac.Mai mult, specialiştii americani au spus că micul dejun cu unt şi miere poate preveni infarctul.

Niciun comentariu: