marți, 7 septembrie 2010

PREVENIREA FURTISAGULUI

A venit toamna si odata cu ea cu voia sau fara voia noastra incepe furtisagul.
Pentru a evita furtisagul trebuie sa luam cateva masuri simple dar eficiente si acum as vrea sa enumar cateva: intotdeauna incerc sa am stupi intr-o zona in care soarele rasare direct pe ei, reduc foarte mult urdinisurile, restrang cuibul in asa fel incat toate ramele sa fie bine acoperite, interventia in stup trebuie sa fie cat mai scurta, scandura din care imi construiesc cutiile este de maxim 2,5 cm.
In cazul in care ati luat toate masurile de mai sus si aveti furtisag de care nu mai puteti scapa unii apicultori spun ca este bine sa iei familiile atacate sa le bagi in beci pentru cateva zile sau sa le duci la o distanta de cca. 5 km departare.
Acum ce sa zic despre abine, a vazut cineva albine satule?
Eu nu si nici altcineva nu cred sa fi vazut vreodata albine satule, si pentru a evita furtisagul trebuie sa fi un apicultor bun, albinele nu ne asteapta sa luam masuuri pentru FURTISAG, ele vor mancare.
Ele nu au nicio treaba cu vecini lor, pe ele le intreseaza doar camara lor si nimic altceva.
Fi un apicultor bun si tine in curte numai familii puternice.


Un comentariu:

laur1985 spunea...

Salut!

As fi interesat sa cumpar 2 articole pe blogul/siteul tau. Articolele vor arata ca primele doua de pe www.blogreflex.ro (cele legate de Pariuri-x). Articolele vor fi facute de mine si vor contine patru linkuri (trei intr-un articol, unul in al doilea articol). Daca esti interesat/a astept un mail la adresa laur_rapidistul@yahoo.com cu adresa blogului si un pret pentru care esti de acord sa le postezi.

O zi buna!