miercuri, 9 noiembrie 2011

CUM TESTAM DACA MIEREA ESTE PURA

Orice persoana care doreste sa cumpere miere se gandeste intotdauna daca acea miere pe care o va cumpara este buna sau este contrafacuta.
Traim in romania si gasim printre apicultori si cativa "apicultori" care fac mierea prin alte metode decat cele originale.
Sant foarte multe persoane care se feresc sa cumpere miere cristalizata (zaharisita) spunand ca acea miere este facuta din zahar. Gresit! Tocmai mierea cristalizata este mierea despre care putem spune ca este de calitate superioara, in cazul in care aceasta nu este cristalizata inseamna ca a fost incalzita pe foc si in acest fel a pierdut din propietati.
Pentru a testa calitate mierii avem cateva solutii:
  • Se incalzesc doua linguri de miere intr-un vas de sticla, apoi adaugam sase linguri de alcool dupa care amestecam totul. In cazul in care pe fundul vasului apare o substanta alba mierea este falsificata, daca mierea se dizolva fara sa se depuna acea substanta pe fundul vasului avem certitudinea ca mierea este curata.
  • Introducem o lingura in borcanul cu miere dupa care o ridicam si lasam sa curga mierea. Daca aceasta curge continuu aceasta este curata, daca va curge sub forma de picaturi mierea este contrafacuta.
  • Luati cateva bete de chibrit le introduceti cu gamalia in borcanul cu miere dupa care l;e lasati un minut chiar doua si apoi incercati sa le aprindeti. Daca se aprind mierea este buna daca nu mierea este contrafacuta. Nu va ganditi acum ca va arde tot batul de chibrit dar este obligatoriu sa se aprinda sa faca un pic de flacara.




Niciun comentariu: