sâmbătă, 21 martie 2015

SIROP DE CATINA CU MIERE

Până în prezent cercetările au confirmat faptul că fructele de cătină constituie cea mai bogată sursă naturală de vitamina A, vitamina E,cantităţi mari de vitamina C, vitaminele B1, B2, K, F şi P, alături de microelemente, acizi graşi esenţiali şi fitostenoli. În urma analizelor de laborator a reieşit că fructul cătinei conţine substanţă uscată în proporţie de doar 10-20%, restul compoziţiei constând în zaharuri, acizi organici, pectine, flavonoide, celuloză, proteine, ulei, betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, tot complexul vitaminelor B.
Frunzele, scoarţa, seminţele, dar mai ales fructele de cătină au rezultate extraordinare atât în scop medical, cât şi alimentar.

Dimineata pe stomacul gol o lingura de sirop de catina cu miere va face minuni pentru organismul tau.
Ca tratament al unor boli - sucul de catina cu miere, mai ales atunci cand este asociat cu o alimentatie lacto-vegetariana, este un elixir regenerant si detoxifiant foarte puternic, cura cu acest suc dand rezultate de exceptie in bolile grave.

Sucul de catina cu miere este indicat pentru:
- boli ale sistemului respirator (bronsita cronica, astm), sensibilitate la infectiile respiratorii ale persoanelor intoxicate prin fumat, care lucreaza in mediu toxic - o cura de o luna cu suc de catina are efecte nu doar puternice, ci si stabile in timp.
- stari depresive - se tine un regim cu multe cruditati si se bea cate un sfert de pahar de suc dimineata si seara; pentru intensificarea actiunii tonice este indicata si cura cu polen.
- cancer cu diverse localizari - o combinatie nu foarte apetisanta, dar foarte eficienta in acest tip de afectiuni, este aceea dintre sucul de catina (un sfert de pahar) si sucul de usturoi (2-3 lingurite). In leucemie, o cura de 1-2 luni cu suc de catina are efecte miraculoase.
- infectii virale: herpes, hepatita virala A, B si C, HIV.
Catina este considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicata si pentru tratarea afectiunilor ficatului, splinei si rinichilor.
Fructele de catina se utilizeaza in hipo si avitaminoza, anemie, arterite, reumatism, arterioscleroza, infectii oculare, tuberculoza, Parkinson, urticarie, hepatita cronica si epidemica, ciroza.
Catina este benefica si in afectiuni precum ulcerul gastric si duodenal, diaree, reumatism, afectiuni neuroendocrinologice, circulatorii si hepatice. Ea mai este folosita si in stres, astenie, anemie, afectiuni coronariene, hipertensiune, gingivite. Tine sub control nivelul colesterolului.
Actiunea catinei nu se manifesta direct, asupra virusilor, ci prin stimulare imunitara, care se face gradat. Se recomanda cura cu suc de catina, vreme de minimum 40 de zile.


Niciun comentariu: