vineri, 20 martie 2015

Targuri apicole in luna Martie

28 februarie- 1 martie -Târgul apicol din Arad 2015


Apicultorii şi consumatorii de produse apicole sunt aşteptaţi în zilele de 7 şi 8 martie 2015 la Târgul Apicol Internațional de Primăvară Ghiroda-Timișoara, aflat la a V-a ediţie. Evenimentul va reuni peste 100 de apicultori din țară și de peste hotare, care vor pune la dispoziția publicului diverse sortimente de miere și produse și accesorii apicole. Vor putea fi achiziţionate, direct de la producători, o gamă largă de produse apicole, produse bio, uleiuri naturale, siropuri din plante şi produse cosmetice. Crescătorii de albine sau cei care doresc să deschidă o afacere în domeniu vor găsi în expoziţie unelte, utilaje, obiecte de inventar apicol, ambalaje, medicamente de uz veterinar, consumabile sau cărţi de specialitate. De asemenea, vizitatorii vor putea lua parte la seminarii pe diferite teme apicole susţinute de invitaţi de seamă din Serbia, Ungaria, Germania, Slovacia, Croaţia, Bosnia Herzegovina şi din ţară.
 7-8 martieZilele Apicultorilor Râmniceni, Râmnicu Sărat, ediția a VI-a
 Târgul se desfășoară în centrul orașului, în apropierea Primăriei, și a ajuns la cea de-a șasea ediție. În ciuda vremii capricioase care poate strica vânzările, apicultorii vin în număr mare la târgul râmnicean întrucât locația le asigură o clientelă bună, atrasă de prețul de producător al mierii și de faptul că încă este sezonul în care produsele apicole au cea mai mare căutare.
 7-8 martie – Târgul apicol ”Pentru un viitor sănătos” 2015 – Cluj-Napoca. Contact organizator Radu Pandrea – info@viitorsanatos.ro, 0745.30.30.49.

Târgul apicol pentru un VIITOR SĂNĂTOS are şi un caracter educativ şi intercultural, spun organizatorii. Radu Pandrea de la Viitor Sănătos Grup precizează că, alături de produse apicole, vor fi utilaje şi echipamente pentru apicultori, aduse din Bulgaria şi Ungaria, dar şi sesiuni educative şi informative pentru copii şi pentru publicul larg. Deschiderea oficială a TÂRGULUI pentru un VIITOR SĂNĂTOS are loc sâmbătă, 7 martie, la ora 10.00. La ora 11.00, tot sâmbătă, sunt programate un concurs şi o degustare de miere. Târgul poate fi vizitat sâmbătă şi duminică, între orele 09.00-17.00. Intrarea e liberă.

7-8 martieTârg apicol de primăvară Ghiroda-Timișoara, - Căminul cultural Ghiroda, contact Vasile Dorel Cădariu (primarul comunei Ghiroda), tel. 0755.089.100, email: primariaghiroda@yahoo.com.

Primul sfârșit de săptămână din luna martie 2015, la Timișoara, aduce Târgul apicol internațional de Primăvară Ghiroda-Timișoara 2015, eveniment așteptat de toți apicultorii și consumatorii de produse apicole.
14-15 martieTârgul apicol Iași 2015, Ediția a VII-a – Contact organizator dl. Sebastian Ciocan – ciocansebi@yahoo.com, tel. 0740.998.084.
 Locația Târgului de la Iași va fi în Parcarea de la Carrefour Era, la intrarea în oraș dinspre Târgu-Frumos-Lețcani-Iași. ”La primul sens giratoriu de la intrarea în Iași veți face dreapta. Oricum va fi semnalizat, și va fi avantajos pentru cei ce vin din județele Suceava, Botoșani, Bacău, Neamț, și chiar pentru cei din jud Vaslui dacă vin pe varianta orașului Iași”, transmite organizatorul. Conform publicațiilor de specialitate, Târgul Apicol de la Iași a fost clasat pe primul loc pentru doi ani la rând 2013 și 2014, din punctul de vedere al expozanților, dar și al apicultorilor.
14-15 martieTârgul apicol „Bee smart… bee happy”, Brăila, ediția a III-a – EVENIMENT ANULAT

UPDATE: Din cauză că locația fusese deja rezervată pentru alt eveniment, Primăria Brăila a refuzat solicitarea Asociației Apicultorilor Profesioniști „Albina Râmniceană” Filiala Brăila. Aceștia anunțaseră organizarea cele de a treia ediții a Târgului apicol „Bee smart… bee happy” în 14-15 martie 2015 la Brăila. ”Ediția din acest an se dorește a fi un omagiu adus inițiatorului evenimentului, apicultorul Ionașcu Florin – Florin Brăileanu, care a plecat dintre noi mult prea repede”, anunță organizatorii. Vom reveni cu amănunte dacă evenimentul va fi organizat la o dată ulterioră.

14-15 martieTârgul apicol ”Țara Făgărașului”, ediția a VI-a, la Cercul Militar din Făgăraș, județul Brașov – informatii la Alin Tămaș, nr. tel. 0767551121, e-mail: talingabriel@yahoo.com.

Cea de-a şase ediţie a târgului apicol de la Făgăraş se va desfăşura anul acesta la Cercul Militar din strada Tăbăcari, în zilele de 14 şi 15 martie. Târgul este organizat de Fileomera în colaborare cu Primăria Făgăraş şi apicultori din Ţara Făgăraşului.

20-22 martieTârgul Național al Mierii, ediția a 12-a, București, pe platforma apicolă Băneasa (Bd. Ficusului, nr. 42). Organizator: Asociația Crescătorilor de Albine- acaromania@rdsmail.ro, telefon: 021-233.40 19. Înscrierile se fac până pe 13 martie 2015.

Târgul Național al Mierii a ajuns la cea de-a 12-a ediție și se va ține și în această primăvară tot pe platforma apicolă din Băneasa, în perioada 20-22 martie. Apicultorii, dar și firmele care comercializează echipamente apicole se mai pot înscrie la târg și pot închiria standuri până pe 13 martie.

21-22 martie - Târgul apicol Târgu-Jiu 2015 – Ediția a II-a va fi organizată în centrul orașului. Organizat de Stupina BIA.

Evenimentul face parte din seria târgurilor apicole organizate de Stupina BIA în 2015.

21-22 martieTârgul apicol Făget. Organizator Teclem Prod – persoană de contact Milca Pădurean, 0256320275 și 0735940112

Târgul Apicol de la Faget ~ Sărbatoarea Apiculturii Bănățene se va desfășura în Parcul Civic al orașului Făget, în zilele de sâmbătă (9.00-17.00) și duminică (9.00-15.00). Și în acest an vor fi prezenți ca expozanți producători și comercianti de produse apicole și materiale pentru apicultură, utilaje, unelte, stupi, rame, etc., producători și comercianți de miere și alte produse ale stupinei, din domeniul farmaceutic-cosmetic, atât din țară cât și din străinatate. Atât expozanții, cât și vizitatorii se vor bucura de un spectacol folcloric cu ansamblurile din zonă.

26-27 martie – Sărbătoarea Mierii de la Blaj

Sărbătoarea Mierii de la Blaj este apreciată de unii ca fiind cel mai mare târg apicol din România, iar anul acesta se va desfăşura în centrul municipiului în Piaţa 1848, în zilele de 26 şi 27 martie. La evenimentul mierii vor participa producători de profil din 8 ţări: România, Polonia, Ungaria, Serbia, Slovacia, Turcia, Grecia, Italia, care vor prezenta cele mai noi tehnologii în domeniul apiculturii. Organizatorii «Sărbătorii Mierii» se află la cea de a doua ediție a evenimentului în noua locație, Piața 1848. La «Sărbătoarea mierii» pot participa: producători / comercianţi de echipamente, scule, materiale şi unelte pentru apicultură; apicultori, procesatori, comercianţi de produse apicole; asociaţii, cooperative, grupuri de producători și apicultori individuali; producători de produse tradiționale românești.

28-29 martieTârg apicol la Galați

Începând de sâmbătă, de la ora 7,00, se va deschide, la halele Agro-Dunărea (pe Calea Prutului, vizavi de Piaţa Ruşilor), a cincea ediţie a Târgului Apicol din Galaţi. Organizat la iniţiativa lui Matei Saizu, un apicultor gălăţean, târgul va fi deschis sâmbătă până la ora 16,00 şi duminică între 7,00 şi 15,00. Cei interesaţi de produsele apicole ar face bine să nu lase pe ultimul moment vizita la târg, deoarece, din experienţa anilor trecuţi, există posibilitatea să nu mai găsească ceea ce îşi doresc. Ca şi la celelalte ediţii, gălăţenii cu sau fără experienţă în domeniul apicol vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilajele apicole folosite în domeniu.Niciun comentariu: