vineri, 4 ianuarie 2008

IMPORTANTA CRESTERII ALBINELOR

Cresterea albinelor este o ramura importanta a zootehniei,deoarece prin produsele ei directe -mierea si ceara- cat si prin foloasele indirecte obtinute in urma actiunii de polenizare a plantelor agricole, contribuie la aprovizionarea oamenilor muncii cu produse alimentare si a industriei cu materii prime utile.
Mierea este un aliment foarte pretios.Prin substantele pe care le contine ea mareste pofta de mancare, ajuta la sporirea greutatii corporale, linistetste sistemul nervos, contribuind in mare masura la imbunatatirea starii generale a organismului. Mierea se intrebuinteaza si ca emolient, ca laxativ.Putini stiu ca mierea are puterea vindecatoare in bolile de piept,gat, stomac. Acestea sant doar cateva remedii, mierea cum am mai spus este sanatate curata pentru om. Mai multe despre miere am sa va spun ceva mai tarziu.
Ceara este folosita in multe ramuri ale industriei avand o larga intrebuintare in fabricile de produse electrotehnice, textile, sticlarie, mobila,hartie; in industria automobilelor si in aviatie.Ceara mai este buna, pentru parchete pentru altoit, unguente, etc
Albinele zburand din floare in floare transporta polenul de pe o floare pe alta, ajutand astfel la polenizarea plantelor, care duce la sporirea recoltei de fructe si seminte. Pomii roditori, floarea soarelui,unele plante de nutret, legumele si alte culturi agricole dau recolte de 1,5-2 ori mai mari, atunci cand florile lor sant polenizate cu ajutorul albinelor.
ALBINELE SANT MULT MAI IMPORTANTE, CEEA CE AM SCRIS IN ACESTE RANDURI SANT DOAR CATEVA BENEFICII PE CARE NI LE ADUC ACESTE MICUTE VIETATI.