luni, 11 februarie 2008

LOIALITATEA ALBINEI

Niciodata omul nu isi va putea indeplini sarcinile pe care le are asa cum albina isi indeplineste sarcinile in viata ei scurta.
Viata albinei este o viata ce ar trebui imitata, deoarece nici in lumea noastra omeneasca legile privitoare la viata noastra intima si sociala nu sant asa de bine organizate, respectate si urmate cu sfintenie ca la albine. Nicaieri nu cred ca repartitia muncii nu este mai chibzuia si mai bine impartita pe categorii si varste. In nici o organizatie nu cred ca gasim si sigur nu vom gasi o ordine mai desavarsita si o dragoste mai mare intre surorile din aceeasi casa (angajatii), in nici o tara un sef de stat mai iubit, mai respectat, mai alintat si rasplatit cu atatea nesfarsite dovezi de dragoste, asa cum este iubita REGINA in stupul sau. Nicaieri nu vom gasi pildele unui curaj neinfranat, ale unui sacrificiu dus pana la moarte, ale unei munci fara ragaz. Albina este puternica si are o mare grija pentru viitor, ele stapanesc o comoara nesfarsita de calitati si sentimente inalte.
Si totusi sant unii care spun ca albina nu are inima si ca la ele nu se vede nimic care sa arate o gradatie in exprimarea sentimentelor. Ei vad o mare vina in faptul ca albinele in afara de stup, nu au nici un fel de sentiment de a-si ajuta semeni, (ceea ce la om se mai intampla din cand in cand), nu au simt al milei fata de o alta albina din alt stup, ele le privesc ca pe niste dusmani pe oricare dintre ele ar intalni-o pe caile vazduhului sau pe florile adormite. Nici eu intr-un razboi nu as putea privi cu ochii frumosi un dusman. Sant curios tu ce ai face daca te-ar ataca cineva???
Numai in stup sentimentele albinei sant desavarsite.
Sincer eu nu sant de acord cu acestia eu cred ca fiecare stup formeaza o "tara".
Un roi iesit din stup incepe sa isi faca o viata noua cu o individualitate noua, si daca ar dori sa se intoarca ar trebiui sa se lupte pentru ocuparea stupului, exact cum se intampla si in viata noastra, dar albinele care sant in stup l-ar izgoni pe acel roi ce ar dori sa se intoarca deoarece acel roi odata plecat ramane plecat. El ar fi considerat ca fiind dusman in momentul in care ar dori reintoarcerea.
Daca nu s-ar intampla asa si in stup ar intra orice albina, strajerele stupului nu ar mai putea deosebi pe hoatele straine ce vin sa prade stupul, si din organizarea ce spuneam mai devreme ca exista in stup ar deveni o mare dezorganizare.
De aceea albinele nu sant preocupate niciodata de ceea ce se intampla cu o albina dintr-un alt stup.
Stiti ca fiecare albina odata ce inainteaza in varsta , indeplineste o noua functie in stup. Aceste functii sau slujbe nu-s facute la intamplare , ci dupa o ordine desavarsita, generatie cu generatie, dupa cum zilnic urmeaza nasterile, ele trec printr-o scara ierarhica si incepand cu cele mai usoare treburi, pasesc spre cele mai grele, ajungand ca la batranete sa treaca la altele cat mai usoare astfel incat sa nu oboseasca si sa le ingaduie putina odihna. Indatoririle incep si se termina cu anumite functii organice, functii care au o anumita limita si dureaza numai pana la o anumita varsta, astfel daca o albina ar dori sa ramana la acelasi loc de munca ea nu ar putea indeplini acea functie deoarece organismul sau nu ar raspunde cerintelor ce-i impun acea munca.

Niciun comentariu: